A weboldal sütiket alkalmaz a jobb használhatóság és nagyobb felhasználói élmény érdekében. A részletes adatkezelési tájékoztatót ide kattintva, a cookie-szabályzatot ide kattintva érheti el.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Bentonit

Bentonit

A bentonit

Minden termékünk egyik fő összetevője
a bentonit

A bentonit 15-20 millió évvel ezelőtt kitört vulkánok őstengerben leülepedett hamujából keletkezett
nemesagyag. Az Anibent bentonit agyag saját bányánkból származik, kinyerés után kíméletesen szárítjuk, hogy teljességében megtartsa az ásványi sókat és az összes jótékony tulajdonságát.

Az agyagnak sokrétű, változatos állatgyógyászati, állatápolási felhasználása van, alkalmazható külsőleg és belsőleg egyaránt.

A bentonit az agyagásványok egy fajtája, aminek több változata is létezik, attól függően, hogy milyen domináns elemek találhatók benne. Fő alkotó ásványa a montmorillonit, más néven zöld agyag. Tartalmaz sokféle tápanyagot és rengeteg ásványi anyagot, beleértve a kalciumot, magnéziumot, szilícium-dioxidot, nátriumot, rezet, vasat és a káliumot.

Jellemző tulajdonsága, hogy vízzel érintkezve gélesedik, saját térfogatának sokszorosát képes megkötni, továbbá magas ioncserélő képességgel rendelkezik. Adszorbens felülete rendkívül nagy, 300-400 m2/gramm.

Emiatt alkalmas a szervezetben található méreganyagok megkötésére, eltávolítására.

Bentonitunk több mint 50, az élő szervezet számára nélkülözhetetlen makro- és mikroelemet tartalmaz, melyek viszont a sejtek számára elengedhetetlenül fontosak. Bentonitbázisú termékeink regenerálják az élő szervezetet, biztosítják annak zavartalan működését.

A bentonit kedvező hatásai

A bentonit agyag rendkívüli tulajdonságai miatt nagyon kedvező hatásokkal rendelkezik

  • Méregtelenítő hatású
  • Bőrregeneráló hatást fejthet ki
  • Fájdalomcsillapító hatás
  • Az ízületi merevségérzet és a mozgásszervi panaszok jelentős csökkenése
  • Sebösszehúzódás és hegesítés elősegítése
  • Bőrbetegségek javulása
  • Az állati szervezet számára szükséges ásványi anyagok pótlása